De perfecte verzekering voor je reisplannen

Ga je op reis, dan verlaat je het thuisfront om te genieten van een deugddoende vakantie. Maar ook tijdens je welverdiende reis kan het tegenzitten. Zorg dat je goed voorbereid bent op je vertrek en kijk ook na als je voldoende verzekerd bent tegen ongemakken…

Wil je jouw reis verzekeren dan zijn er talrijke mogelijkheden: via een verzekeringsexpert, via je reisagentschap, via de kredietkaart van je bank, … Wil je de meest geschikte verzekering die best past bij jouw reisplannen, dan informeer je best bij je verzekeringsexpert.

Elisa: Een basisfundering van mogelijkheden, helpen je al op weg naar een perfecte verzekering!
OF Rik: Een toelichting van de mogelijkheden door een expert helpt je al op weg … De mogelijkheden zijn ruim: autobijstand, personenbijstand, annulatieverzekering, bagageverzekering, verzekering reisongevallen, juridische bijstand …

 

 AUTOBIJSTAND

Ga je op reis met jouw auto, dan moet deze soms lange afstanden doorstaan. Een laatste check-up bij de garage is aangewezen maar je kan nog steeds pech hebben onderweg. Vertrek zorgeloos met je auto door een verzekering autobijstand te onderschrijven. Zo sta je er niet alleen voor bij pech, een ongeval of diefstal in België en/of in het buitenland.

Wat mag je verwachten van een verzekering autobijstand?

Heb je pech dan kijkt een bijstandverlener na als een directe herstelling ter plaatse mogelijk is. Is dit niet mogelijk, dan word je bij pech in België gesleept naar je eigen garage en bij pech in het buitenland naar de dichtbijzijnde garage. Is er geen herstelling mogelijk dan zoekt de bijstandsverlener samen met jou naar de meest geschikte oplossing: een repatriëring van het voertuig als het niet kan worden hersteld, terugbetaling voor extra overnachtingskosten of ga naar je bestemming met een ander vervoermiddel, de mogelijkheden zijn uitgebreid en te bespreken volgens je eigen situatie!

Kijk altijd goed na als je recht hebt op een vervangwagen en voor hoeveel dagen je deze mag gebruiken!

 

 PERSONENBIJSTAND

Een gebroken been tijdens een avontuurlijke tocht of een pijnlijke val aan het zwembad? Ook op vakantie kan het mislopen met ziekenhuisopname tot gevolg. Controleer altijd voor je vertrek hoe je bent verzekerd via je ziekenfonds en hospitalisatieverzekering!

Wat mag je verwachten van een personenbijstandverzekering?

 terugbetaling van medische kosten
medische nabehandelingskosten in België
repatriëring tgv ziekte of ongeval
verblijfsverlenging tgv ziekte of ongeval
verblijfsverlenging tgv overmacht of catastrofe
dringende terugkeer naar België wegens overlijden of langdurige ziekenhuisopname van bloed- of aanverwanten, zware stoffelijke schade aan woning, …
opsporings- en reddingskosten
bijstand in geval van verloren of gestolen reisgoed, reisdocumenten, identiteitspapieren, …
vergoeding van gehuurde materialen
juridische bijstand bij gerechtelijke vervolging in het buitenland of voorschieten van een strafrechtelijke borgsom

Ga je skiën of op op sportvakantie? Kijk na als je verzekerd bent voor gehuurde materialen én buiten de skipistes.

 

 ANNULATIEVERZEKERING

In principe heb je twee soorten annulaties, namelijk annulatie voor je vertrek en annulatie tijdens je verblijf. Bij een annulatie voor de vertrekdatum zal het bedrag van je reis met eventueel bijkomende annulatie- en wijzigingskosten worden terugbetaald, meestal cash maar kan ook in de vorm van een compensatiebon, afhankelijk van je gekozen verzekering. Bij een annulatie tijdens reis zal een compensatievergoeding worden berekend voor alle niet-genoten dagen van je verblijf.

Kijk goed na voor welke gebeurtenissen je allemaal verzekerd bent. Meestal verzekert een annulatieverzekering je voor je vertrek en tijdens je verblijf maar het is ook mogelijk dat enkel annulatie voor de reis verzekerd is en je een bijpremie moet betalen voor annulatie tijdens de reis. Vraag dit steeds na!

 

 BAGAGEVERZEKERING
Een gestolen, verloren, beschadigde of vertraagde bagage zorgt alvast voor veel stress. Verzeker je bagage, ontvang een nieuwe bagage die een vriend of kennis kosteloos laat opsturen en koop de eerstnoodzakelijke zaken al aan op je bestemming. Daarnaast krijgt je ook een vergoeding voor je verloren of beschadigde reisgoed!

Heb je waardevolle spullen mee zoals laptops, een fototoestel of dure juwelen? Informeer naar de eventuele uitsluitingen die niet gedekt zijn in je bagageverzekering!Is je fototoestel of laptop niet verzekerd, dan kan je deze eventueel verzekeren in een alle risicopolis.

 

 KAPITAAL REISONGEVALLEN
Een zwaar ongeval op reis, niemand wil het doorstaan maar het is niet uitgesloten! Verzeker je tijdelijk tegen blijvende invaliditeit of overlijden ten gevolge van een ongeval. Een tijdelijke bescherming voor jezelf of je nabestaanden!

Beoefen je risicovolle sporten op vakantie zoals diepzeeduiken, bergbeklimmen, alpineskiën, … Check als deze sporten verzekerd zijn in je lopende verzekeringen zoals schuldsaldoverzekering, gewaarborgd inkomen, …

 

 ZORGELOOS REIZEN?

Vertrek je binnenkort op reis? Controleer je wagen, informeer bij je ziekenfonds en hospitalisatieverzekering én bij je verzekeraar! Wij helpen je graag verder om de perfecte reisverzekering op maat te zoeken.

Dit is een korte opsomming van de mogelijke dekkingen in een reis- en bijstandsverzekering. Afhankelijk per maatschappij kunnen bedragen, beperkingen, voorwaarden en uitsluitingen verschillen.